mabel-van-den-dungen-coacht

Mabel van den Dungen (60) is een autoriteit op het gebied van gezondheid en zelfontwikkeling. Ze is gecertificeerd als Hormonal profiler, NLP Master coach. Haar expertises zijn; hypnotherapie, hypnose, EFT, en Voice Dialoque.

Ze was in 2015 een van de eerste die het fenomeen Intermittent Fasting in Nederland introduceerde. Ze is Master Kettlebell instructor en volgde bij Prof. Leo Pruimboom Klinische Neuro Psycho Immunologie. Ze schreef en presenteerde voorheen TV-formats en heeft twee eigen YT channel s ”Mabel van den dungen Vlogt Coacht’ en ‘Mabels Tarot’. Ze adviseerde grote bedrijven als Nestle Nederland, Dirk van den Broek en was hoofdredacteur van verschillende bladen zoals Garp* Het blad voor hoger opgeleide en het Huis aan huis blad ‘Lekker doen’. Ze schreef zestien zelf-ontwikkelingsboeken, waaronder het handboek voor de NLP ‘Word je eigen Master coach’, ‘Verlicht in 1 seconde’, ‘Intermittent Fasting wetenschappelijk 2x zo veel afvallen’, Masterclass in Wonderen’ en ‘Ambassadeur van de liefde’ en ‘Vrouw in de war’. Dit jaar verschijnt Octofast; 8 verschillende vormen van flexibel vasten. Mabel gelooft in the holy spirit. Haar lieveling- en totemdier is de octopus.

 

Podcast met Koen de Jong

Koen de Jong interviewt Mabel van den Dungen

podcast-koen-de-jong-mabel-van-den-jong

Koen: “‘Mabel van den Dungen is de Nederlandse koningin van Intermittent Fasting, Krachttraining én de liefde. Beluister de podcast met deze inspirerende vrouw.”Interview met Mabel door Julia Quist van Karma Magazine

Ze is een opvallende verschijning, veelzijdig, 100% authentiek en brengt kleur en energie in elke kamer waar ze binnen komt. Een jaar geleden ontmoette ik haar voor het eerst op het Glamour Beauty Festival waar wij beiden aan het werk waren. Zij verzorgde de tarot en energie readings, ik de handlezingen. Mabel maakte een onuitwisbare indruk op me en ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik haar na onze eerste ontmoeting vaker tegen ben gekomen. En nu spreek ik haar over Verlichting! Want, als er een vrouw is die iets zou kunnen vertellen over verlichting dan is zij het! Ze schreef verschillende boeken over het onderwerp (o.a. ‘Verlicht in 1 seconde’) en op haar YouTube channel Mabel van den Dungen: https://www.youtube.com/channel/UCCoTtV5ryJWo6oIaUCwxkPQ. Of op haar Tarot channel https://www.youtube.com/channel/UC-awJZBrknYv1NCrkn75Ttg

Mabel, om maar met de deur in huis te vallen, ben jij een verlichte vrouw?

“Van kleins af aan heb ik altijd gedacht “Er moet meer zijn en hoe zit dat leven nou echt in elkaar. Ik ben gefascineerd door dat wat we niet zien, maar wat wel de essentie is van ons bestaan. Het is overal om ons heen. Ik zie dat als de oneindige intelligentie, die leven geeft aan alles wat leeft. Je kunt het ook God of de Holy Spirit noemen.”

Je hebt het op je Youtube kanaal Mabel Volgt/Talks is dat niet wat oppervlakkig?

“Wie zichzelf te serieus neemt in het leven, mist de essentie van het leven: gelukkig zijn. Als je oordeelt dat iets niet spiritueel is, oordeel je. Dat doe je vanuit je hoofd en je ego. Dat heeft nou juist, niets te maken met verlichting, maar alles met de spirituele politie. I’m quilty; ik ben gelukkig en speels!”.

Je schreeft het boek: Verlicht in 1 seconde. Dat klinkt erg hoopvol. Gaat dat zo snel?

“Dat moment heet Satori. Dat is letterlijk 1 sec. Dat is dat moment dat het licht in je hoofd aangaat en dat je alles echt ziet voor wat het is.  Menselijke waarnemingsvermogen; ogen, oren, neus etc’ is beperkt. Maar nu zie ik de bigger picture. We zijn allemaal een uitdrukking van het Goddelijke, verpakt in een ander pakketje. Dat je daar soms 40 jaar voor moet mediteren, is de grappige contradictie.

Het afgelopen jaar is niet bepaald een verlicht jaar mondiaal gezien. Veel mensen ervaren angst, woede en beperking. Wat kunnen we zelf doen om het lichtje in onszelf brandend te houden?

“Ik zeg: ‘zonder wrijving geen glans”. Juist nu mensen enorm op zichzelf zijn teruggeworpen, komt bij vele die prachtige liefdevolle aard, naar boven. Mediteren is de snelste oplossing voor al je problemen en uitdagingen. Alweer zo’n prachtige contradictie. Hoe stiller je bent, hoe minder je doet, hoe sneller zaken zich vanzelf oplossen, doordat jij er anders naar kijkt. Dat is ook verlichting. Je licht ergens op laten schijnen, verandert alles”.

Volgens het verhaal van Boeddha (Boeddha betekent hij die ontwaakt/verlichti is), gaf hij rond zijn 29e zijn luxeleventje in het paleis op om als monnik een leven van eenvoud te gaa leiden. Hij kwam erachter dat het lijden niet verdween. Hij ging zich nog verder afzonderen en volgde de weg van de zelfkastijding. Na 6 jaar kwam hij erachter dat zelfpijniging niet leidt tot verlichting, noch tot het verdwijnen van het lijden. Hij besloot te gaan mediteren onder een Bodhiboom en na 7 weken bereikte hij de verlichting. Wat is het belang van meditatie? En moeten we dan met z'n allen 7 weken onder een boom gaan zitten?

“Mediteren is geestelijk douchen. Ik doe het vanaf mijn zestiende twee keer per dag. Het zorgt dat je in alle rust, naar de wereld, de ander en jezelf kan kijken. De meeste problemen waar mensen mee te maken krijgen, komt vaak door hun eigen gedrag ingegeven door hun beperkende en zelfs saboterende overtuigingen. Meditatie geeft je afstand en zet zaken in een ander perspectief. Toen boeddha zag dat hij alles en iedereen tegelijk was, was hij bevrijd van al het lijden en door dat inzicht, was hij verlicht en kon hij het aardse verlaten”.

Welke beperkende overtuigingen staan een mens in de weg?

“Dat je denkt, dat je gedachten de waarheid zijn. Het bewust brein is slechts 5% verantwoordelijk voor wat we doen. Je onderbewustzijn 95%. Dus alles wat je denkt, doet droomt ervaart komt voor het overgrote deel uit je onderbewustzijn. Dat is eerste 7 jaar van je leven geprogrammeerd in je systeem. Ene optel soms van alles wat je tot dan toe hebt meegemaakt, gehoord en ervaren. Maar een kind heeft in die eerste jaren geen kritisch brein, dus kan helemaal niet inschatten als een overwerkte moeder, de tegen haar kind gromt en zegt; “Je bent niets waard”. Wellicht haar eigen leven niet aankan. Maar ondertussen groeit zo’n kind wel op met een verwrongen zelfbeeld. Dus het meeste wat je over je zelf denkt is niet waar. Ik ben er vereerd dat ik als een spirituele vroedvrouw, mensen mag thuisbrengen bij zichzelf”.

Jij hebt een lijntje naar boven. Heeft iedereen dit lijntje nodig om verlicht te worden?

“Nee, je hebt een lijntje nodig naar jezelf. Het is allemaal hetzelfde. Binnen en buiten. En als je verbonden bent met jezelf, kun je anderen mensen en andere energie vormen ook zuiver voelen”. Maar begin bij jezelf. Sluit je ogen en zucht eens diep. Voilà, dat is de eerste stap, van je belangrijkste reis”.

Ik haal toch ook even jouw boek 'Mabels Masterclass in Wonderen' aan. Dit is gebaseerd op het boek 'Een Cursus in Wonderen. Jij hebt dit begrijpelijk en op zijn Mabels vertaald naar een praktisch toepasbare handleiding. Brengt het Wonder je naar Verlichting?

“Als je je hoofd even een atv dag geeft en jij bent helemaal rustig en zen in jezelf. Dan kan elk wonder plaatsvinden. Een wonder is een natuurlijk verschijnsel. Rust en ruimte zijn de voorwaarden om het te laten plaatsvinden. En wederom, het is niet iets dat buiten ons plaatsvindt, maar binnen in. Als jij regelmatig bij jezelf incheckt, d.m.v. meditatie, warme douche, wandeling in het bos en je kunt daar zo van genieten dat je jezelf vergeet, dan komen de wonderen als paddenstoel als vanzelf uit de grond.