Mirjam RadhaKishun is 44 jaar, getrouwd met Michiel en moeder van 2 zonen Hugo (11 jaar) en Huib (9 jaar). Zij werkt als Opleidingsmanager Uiterlijke Verzorging bij het Nova College in Haarlem. Ze kwam een jaar geleden bij mij trainen en mediteren na een hormonaal consult. Ze ging van 33% vet naar 20% vet. Ze is daarmee het beste meisje van de klas. Haar commitment is uitzonderlijk en haar persoonlijkheid om van te houden. Ze sport en mediteert nog steeds bij mij en omdat zij degene van ons 2-en is die wel goed kan koken, is Mir exclusief en wekelijks de Foodblogger op mijn site van www.mabelvandendungen.nl Vandaag deel 2 Vis met groenten uit de oven.
Met een glimlach op mijn gezicht schrijf ik dit stukje. Vanaf dat mijn blog online is ontvang ik lieve en inspirerende berichten. Iemand noemde mij zelfs foodie-expert. Wat een compliment.
Dankbaar ben ik voor jullie support en het volgen van mijn foodie-blog.
Liefs Mirjam
Het is donderdagavond en op weg naar huis neemt de trek in een glas rode toe. Wel verdient na deze week. Bij thuiskomst besluit ik om geen wijn te drinken maar een lekkere kop thee (kaneelstokje, stukje gember en wat muntblaadjes) voor mijzelf in te schenken. Morgen is het immers feest en 2 dagen daarna is het paasweekend. Op de verjaardag van mijn vriendinnetje geniet ik van lekker glas rode wijn en allemaal gezonde hapjes. Ook zij was de aanleiding om te starten met afvallen. Een aantal maanden verder en kilo’s lichter begint nu de stabilisatiefase. Een fase waarin je net iets meer mag eten dan tijdens de afvalfase, maar niet zoveel als voorheen. En zeker niet hetzelfde!
Aan het einde van de avond werden mijn zintuigen geprikkeld door lekkere taartjes (de beste bakker van Den Haag) en heerlijke chocolade. Ohhh wat te doen, wat te kiezen? Ik koos voor de chocolade. Mijn liefde voor chocolade is heuuul groot. Het bleef ook niet bij 1 stukje, ook niet bij 2, ook niet bij 4. Bij het vijfde blokje ben ik gestopt. Absoluut lekker genoten! 2de Paasdag heb ik nog wat paaseitjes gegeten om de dinsdag na Pasen mijn mooie zwarte FAB-bag te vullen met mijn “foodie-friends” , of te wel bakjes gevuld met lekker en gezond voedsel. Terug in het “gareel”.
De grootste verandering – inmiddels 8 maanden geleden- was het inzicht in het belang van het hebben van een weekmenu en het meenemen van de foodie-friends. Ik heb een leuke tas uit de kast getrokken en deze omgedoopt tot foodie-bag. Iedere dag gaat deze tas mee naar kantoor. Om de 2 uur pak ik een bakje uit de tas en geniet ik van een tussendoortje of van een lunch.
Collega’s moesten eerst wennen aan dit idee. Maar nu weten zij niet beter. Laatst vertelde de een aan de ander “Mirjam heeft altijd 2 tassen bij zich, een werktas en haar so called foodie-tas” .
Vis met groenten uit de oven
Ingrediënten:
- 1 zakje Hollandse wokgroenten (AH)
- 4 stukjes kabeljauw
- 1 ovenschaal met tefal laagje
- Olijfolie
- Himalayazout, zwarte peper
- Aluminiumfolie
Het zakje Hollandse wokgroenten in de ovenschaal doen. Vervolgens op smaak brengen met een scheutje olijfolie, himalaya zout en zwarte peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de schaal 10 min in de oven (190 graden).
Haal na 10 minuten het aluminiumfolie er af en verdeel de groenten over de stukjes vis.
Plaats de schaal 8 minuten terug. Als de groenten te bruin worden, mag het folie weer over de schaal geplaatst worden.
Dit gerecht is lekker in combinatie met rucula salade. Voor de overige eters kan er zilvervliesrijst bij geserveerd worden.
Eet smakelijk en tot volgende week.
Liefs Mirjam