vrouw-uit-de-war

Vrouw uit de war

Vrouw in de war, Vrouw uit de war. Hallo lieve allemaal. Ik hoop dat alles goed met jou gaat en dat je vandaag hebt genoten van het mooie herfstzonnetje. Ik heb zalig nieuws, want mijn nieuwe boek ‘Vrouw in de war’, gaat bijna naar de drukker en is dan in december verkrijgbaar. Mede om dat…

Lees verder
mabel

Sprookje van de ondiepe kuil

Er was eens een leuk mens, met een gestreept geel, groene, zwarte Stieglitz broek. Ze wandelde in het bos en donderde in een kuil. Het was niet eens zo’n diepe kuil, maar toch had ze het gevoel dat ze er niet uit kon komen. Stiekem was ze ook wel een beetje blij dat ze vastzat,…

Lees verder
samen-zoveel-leuker-dan-alleen

Samen is zoveel leuker dan alleen

    Samen is zoveel leuker dan alleen Het leuke van opnieuw beginnen met je leven, is dat je jezelf dan ook zakelijk opnieuw kan en mag uitvinden. En na wikken en wegen; tatatada…….Veel blijft het zelfde, alleen wel wat duidelijker. Een roman bijna druk klaar en vorige week al een mooi nieuw filmpje gemaakt…

Lees verder

Reset je leven; vasten, meditatie en overvloed

Vanochtend waren Suus en Nicole bij mij voor hun laatste consult van hun drie maanden Intermittent Fasting traject. Ze heeft eindelijk rust in d’r mooie billen. Dat ze ook nog eens dat afviel wat ze zelf wilden, vind ik mooi meegenomen, maar daar gaat het voor mij niet echt over. Terug komen bij jezelf, in…

Lees verder

Business Coach Ibora over haar leven met Intermittent Fasting

Kom dan 4, 5 en 6 okt naar onze Intermittent Fasting opleiding. Sinds 2015 leid ik andere Intermittent fasting experts op, maar er zitten in de groep altijd 50% lieve mensen die het helemaal voor zichzelf doen. Kijk even op mijn site als je behoefte hebt aan een nieuwe, optimaal ‘werkende’ jij, die ook elke dag met belachelijk veel energie opstaat!

Lees verder
mabelstarot

Welcome to Mabelstarot

Na mijn consulten, zitten knutselen aan mijn Mabelstarot channel. Zit binnen 2 maanden al over de 300 subscribers https://bit.ly/2EmGhWs
met mijn free tarot readings in het Engels en Nederlands. En nu weet ik ook elke dag een beetje meer, hoe ik
de filmpjes leuk kan editen. Ga dat natuurlijk ook voor mijn Intermittent Fasting channel doen

Lees verder
een-mooi-meisje

Een mooi meisje

Er was eens een heel mooi meisje. Ze werkte zes dagen in de week en wilde in alles het beste zijn. Ze had een hele goede baan en droeg haar baas door het leven op een heilige troon. Vroeger was ze creatief en gek op knutselen. Nu wist ze echt niet wat ze moest doen op haar vrije dag. Nerveus werd ze er van. Ze wilde boven alles perfect zijn. Goed genoeg zijn. Slim zijn. Mooi zijn. Lief zijn.

Lees verder

Podcast Intermittent Fasting

Superleuke podcast gehad met collega Koen de Jong. Jaren geleden las ik al zijn boek Koud Kunstje over Wim Hof En recent zijn boek over meditatie. Veel respect voor hem. Hij ook voor mij, alleen zit hij nogal in z’n maag met het feit dat ik naast een logische analytische Intermittent Fasting kant ook een roze randje heb. We botsen onze hoofden en komen uit bij? Misschien wel een zoen?!

Lees verder

Pijnappelklier inwijding

Nu Pijnappelklier inwijding geven (en ja vanmiddag de laatste drie filmpjes) De pijnappelkier, ook wel epifyse genoemd, is een kleine dennenappelvormige endocriene klier die in het midden van de hersenen ligt. En verantwoordelijk is voor de aanmaak van o.a. melatonine en daarmee voor het waak- en slaapritme. De klier wordt omringd door twee andere belangrijke hormoonklieren, de hypofyse en de hypothalamus.

Lees verder
mabels-tarot-healing-channel

De eeuwige student

Goedemorgen lieve allemaal. Zoals een aantal van jullie weten, heb ik naast mijn journalistieke, schrijvers en wetenschappelijke kant ook een meer mystieke kant. Ik geloof dat we niet voor niets twee hersen helften hebben. De ene kant voor de logica. En die meer mystieke kant, zoals kwantumfysica, healing, vibraties en liefde. Ik heb daarom op youtube een Mabels Healing channel gemaakt.

Lees verder

Mabels Minatuurtje deel 1

Nee, eerlijk gezegd niet. Het besef dat alles nu precies is zoals het moet zijn, hoe zwaar ook. Want natuurlijk is niet alles roze. Een zeer dierbare vriend, blijkt toch niet zo schoon als we hoopte, een dierbare klant van mij gaat waarschijnlijk toch failliet en on a greater scale slippen de oceanen dicht met plastic. Maar door zaken die ik niet in de hand heb te durven laten en te durven laten rusten, scheelt mij heel wat gehol, gedraaf en stress- en leeffrustratie.

Lees verder
geleide-mediatie-mabel

Wijsheid is hulp vragen als je het zelf niet meer weet

Wijsheid is hulp vragen als je het zelf niet meer weet. Vandaag weer een geleide-healing-meditatie cadeau van mij. Om zaken echt te kunnen veranderen, moet je eerst accepteren dat alles is zoals het nu moet zijn, want als je anders kon, had je tot nu toe wel anders gedaan. Als je dat echt tot in je diepste kern kunt voelen, dan pas kun je veranderen.

Lees verder
intermittent-fasting-mabel

Intermittent Fasting & Helderheid

Vijf jaar geleden werd ik 50 en over een paar dagen 55. Als ik naar de foto kijk (dank je wel Kees Rijken, blijft een hele mooie foto) en vandaag is er niet zo veel veranderd in mijn levensstijl en hoe ik werk als coach. Terwijl een aantal mensen aan mij terug geven dat ze mij zo grillig vinden. Tja ik verander mijn haar, maar dat is alleen een toverbal toch?! Ik blijf anderen mentaal, fysiek en emotioneel in hun kracht zetten

Lees verder
hulp-is-onderweg

Hulp is onderweg

Hulp is onderweg. Want meesterschap over je lichaam, je brein en je leven, krijg je niet cadeau bij een familiepak Kinder Bueno.Iedereen heeft zelf alle wijsheid in zich. Iedereen heeft zelf alle wijsheid in zich. ‘Hoe kan het dan, dat ik er soms helemaal af lig Mabel?’. Het leven trekt soms aan je als een heftige rukwind. Je paraplu vouwt om en tot overmaat van ramp en ben jij in een poep en een scheet kletsnat.

Lees verder
zielenrust

Zielenrust

Zielenrust kun je niet krijgen bij Louis Vuitton in de PC Hooftstraat. En hoe rijk je ook bent, je koopt er geen 30 gram geluk mee. Elke dag is een uitnodiging, om al jouw eendjes weer in een rijtje te zetten zoals jij wilt. Niet door tegen ze te schreeuwen, maar met liefde en geduldige vingers ze naar hun plekje te manoeuvreren. En dan niets. Dan de grote voorzienigheid, z’n eigen Goddelijke gang laten gaan.

Lees verder
mabel-nieuw-april-2019

U is mijn spiegel

Spring is in the air. Het voorjaar is mijn favoriete seizoen. Alles kan en alles mag. Zoals jezelf opnieuw uitvinden. Blij met m’n nieuwe haren. Weer committen aan wie je wilt en kunt zijn. Goed eten, mediteren, trainen, liefhebben en opnieuw beginnen. Ik ben bijna jarig. 17 april word ik 55 en daar ben ik enorm trots op. Het leven wordt je elke dag gegeven. Niets is zeker. Alleen het nu.

Lees verder

Workshop 21 april totale reset van je lichaam, brein en ziel

Workshop 21 april totale reset van je lichaam, brein en ziel. Heb jij geen zin in paaseieren, croissants en andere suikerrijke-familie-verplichtingen, maar wel in een totale reset van je lichaam, geest en ziel? Kom dan Zondag 21 april naar mijn workshop met Intermittent fasting, emotional freedom technique, meditatie en concreet je doelen opschrijven en committen

Lees verder
3-kristallen-bollen-van-psychiater-erickson

Hypnotherapie van psychiater Erickson

Hypnotherapie-van-psychiater-erickson met Mabel. Dat betekent eigenlijk een boterkoekje onder de meditaties. Laat mij je stap voor stap in een ontspannen trance begeleiden naar dat wat je los wilt laten en dat wat je in je leven wilt manifesteren. Ben je enthousiast geworden en wil je samen met mij op een nog dieper niveau aan je emotionele, spirituele, fysieke en mentale healing werken dan ben je welkom.

Lees verder

Jezelf vergeven, Distant Healing

Vandaag om 10 uur distant healing “jezelf vergeven”. Voor degene die liever een geleide meditatie hebben bijgaand eentje van mij, met uiteraard hetzelfde thema “jezelf vergeven”. Vaak trekken we conclusies over onszelf of anderen op basis van wat wij denken dat de waarheid is. Vraag je 5 broers en zussen naar hun jeugd, krijg je 5 verschillende verhalen.Vraag je 2 mensen naar hun liefdesrelatie, zie je 2 verschillende films.

Lees verder
In-bad-met-Wim-Hof

In bad met Wim Hof

IN BAD MET WIM HOF Vakantie betekent luieren, maar ook weer opladen. Vandaag sinds lange lange tijd weer in bad met @Wimhof. Dat zouden meer mensen moeten doen! Eerst ontspannen zitten of liggen. Dertig keer diep in en uit. Daarna stoppen met ademen net zo lang tot je lichaam weer zuurstof eist. Dat doe je drie rondjes. Begin de eerste week met een minuut je adem inhouden en bouw dat per week op met 1 minuut.

Lees verder
tarot-legging-mabel-op-zoek-naar-jezelf

Op zoek naar jezelf?

Op zoek naar jezelf, niet in de buitenwereld, maar in je binnenwereld. Hoe jouw leven functioneert staat en valt met de verbinding met het hogere in jezelf. Als je in harmonie bent met jezelf, dan zal je leven dat aan je laten zien. Hoe harmonieus ‘draait’ je gezin? Heeft iedereen z’n eigen plek waar hij of zij het beste tot z’n recht komt. Hoe lang geleden heb jij je kinderen een uur geobserveerd. Wat zeggen ze tegen je, als ze niet tegen je praten?

Lees verder
tarot-legging-mabel

Alles is te helen

ALLES IS TE HELEN. Of het nu ziekte, depressie, angsten, eenzaamheid, onzekerheid, overgewicht, emotie eten, onderdrukte zelfhaat of fysieke ongemakken zijn. Ik zeg (uitdrukkelijk) niet dat je de reguliere gezondheidzorg achter je moet laten, maar ik zeg wel als je zelf bereid bent om totale verantwoordelijk te nemen voor wat er in je leven aanwezig of afwezig is, je al zo veel verder bent. Dit is de boeddhistiche karmische visie op het leven.

Lees verder

Poederzacht zijn en toch je grenzen aangeven

Poederzacht zijn en toch je grenzen aangeven?! Hoe fijn om in een meditatief moment z’n aanwijzing te krijgen voor jezelf. Even bij je zwarte koffie of heet water (want tarotlezers zijn natuurlijk ook echte intermittent fasting angels omdat zij weten hoe helder en fantastische ondersteuning dit geeft bij je mediamieke diva kwaliteiten) te letten op je ademhaling. Waar gaat mijn intentie naar uit vandaag?

Lees verder
watervasten-met-mabel

24 uur watervasten en je leven resetten

Zou jij soms ook het leven wat je nu leeft van je af willen spoelen? Wil je weer zijn wie je onder al je teleurstellingen, gemiste dromen, gebrek aan geloof, durf en moed ooit eens was? Soms wordt er wel eens aan mij gevraagd waarom moeten mensen altijd zoveel van jou?! Nu weer 24 uur watervasten om je totale leven te resetten

Lees verder
FUNX-radio-interview

Radio interview op FunX met Moi over IF

Gisteren ook een super leuk interview gehad op NPO/FUNX met Morad en Shay over Intermittent Fasting, je kunt het met dit linkje terug luisteren. Fijne dag en roze KUS <3 https://www.funx.nl/…/fr…/328077-wat-is-intermittent-fasting Er lijkt een nieuwe trend te zijn op het gebied van afvallen: intermittent fasting. Dat houdt in dat je maar een bepaald aantal uren mag…

Lees verder
Editie-NL-RTL

Mabel bij Editie NL RTL 4 18.15 uur 13 sept

  Mabel bij Editie NL RTL 4 18.15 uur 13 sept Hoe leuk vanochtend opnames gehad voor tv item bij Editie NL RTL 4 over mijn Intermittent fasting (vasten met tussen pozen) om 18.15 uur. FF kijken! Gedraaid met ontzettend lieve crew Alec camera-man en Robert Schouten al 14 jaar verslaggever Editie NL/RTL4. Creative Director…

Lees verder

Voice Dialoque voor afvallen of een gezonde seksdrive

Als je in je eentje niet kunt afvallen, of slecht slaapt en 24 uur gestressed blijft, jezelf dwars zit met onderhuidse woede, stinkend jaloers bent, faalangst hebt, je seksdrive totaal is verdwenen of je het mega eng vindt zichtbaar te zijn als coach, personal trainer, salesmanger of acteur, dan begeleid ik je graag met dit zachte helingsproces van voice dialoque.

Lees verder

9 Juni Glamour Ice blokjes event met strandfeest

9 Juni Glamour Ice blokjes event met strandfeest Voor iedereen die in stijl en strandmood wil afvallen en/of een totale reset wil maken in body-mind-soul connectie   Wil jij in een paar uur meesterschap creeren met onze gouden driehoek: ijsblokjes dip, bruinvet activatie en afval-adem-techniek? En dat doen we natuurlijk met Glamour & Plezier; Ladylike  …

Lees verder

Wintervetjes webinar hier terugkijken!

Samen met Susanne van den Belt club manager van HealthCity Badhoevedorp gaf ik dit gratis live facebook webinar ‘Hoe kom je van je wintervetjes af?!’ op mijn fb page https://www.facebook.com/mabel.vandendungen.1. Veel vrouwen denken dat ze het hele jaar in vorm moeten zijn, maar dat is onmogelijk. Alle tips & Trics lekker bij elkaar.

Lees verder
Halina is gelukkig bij mabel uit badhoevedorp

Halina is onverwacht gelukkig

Potverdorie! Daar moet actrice Halina Reijn ineens flink aan de stutten trekken om haar oude, vertrouwde fysiek te hervinden. Mabel uit Hoofddorp biedt soelaas, met een methode die lichaam én geest aanspreekt. Intermittent Fasting voor mind, body and soul. * Ik zit natuurlijk in Badhoevedorp ipv Hoofddorp

Lees verder

Halina Reijn over Intermittent Fasting met Mabel

Halina Reijn: “De gelijktijdige aanpak van lichaam en geest functioneert op fundamenteel niveau. Het is een manier van werken waarbij je in hoog tempo, samen de wortel van je bestaan onder de loep neemt. Het vasten met tussenpozen gaf me enorme kracht op het toneel en op de filmset. Mijn geheugen is beter, mijn energie level hoger , mijn lijf strakker.

Lees verder

Valerie verloor 18 kilo met IF

Valerie en ik zijn samen aan de slag gegaan en inmiddels is ze 18 kilo afgevallen, heeft ze enorm veel energie en focus en is ze in heel 2017 geen grammetje meer terug aangekomen. Valerie: Ik ben voor het eerst in m’n leven helemaal gelukkig met ,’n lichaam, maar heb ook mentale focus en ben veel zachter voor mijzelf en anderen.

Lees verder

IF Facebook Live hier terugzien!

  Heb je afgelopen vrijdag 1 dec het facebook live webinar gemist over 365 dagen Intermittent Fasting online dan kun je het hier gewoon lekker terug zien. Met al mijn liefde Mabel   Een unieke kans om 365 dagen intensief gecoacht, geïnspireerd en begeleidt worden door de beste Intermittent Fasting coach van Nederland en Belgie. Door deze…

Lees verder

IF ook voor mannen, 16 kilo lichter

Als een man dit zegt, krijg ik toch nog wel rode oortjes: “Ik ben Hans, een 60-jarige man met een stevige directiebaan in het bedrijfsleven, die zijn hele leven al geworsteld heeft met zijn gewicht en de daaraan gekoppelde emotionele blokkades. Een klassieker vrees ik! Heel vaak word aan mij gevraagd: ‘Mabel komen er alleen…

Lees verder

23 juli Intermittent Fasting & Hormonen

Lezing ‘Intermittent Fasting; de ultieme hormoontemmer!’     Op zondag 23 juli geeft Mabel de actieve lezing ‘Intermittent Fasting; de ultieme hormoontemmer ’voor mannen & vrouwen!!! Met kettlebell workshop dus kom in makkelijke kleding Wil je afvallen maar lukt het niet? Heb je hysterisch moodswings? Gebrek aan energie? Opvliegers en andere overgangsperikelen? En kost alleen…

Lees verder
suikerverslaving.png

Gratis in 3 stappen van je suikerverslaving af!

Gratis in 3 stappen van je suikerverslaving af! Word jij ook knettergek van je eigen suikerverslaving, wanhoop dan niet. In dit gratis online webinar/training help ik je in 3 stappen voorgoed van je suikerverslaving af. STAP 1 HOE KICK JE AF VAN JE SUIKERVERSLAVING? STAP 2 HOE VOORKOM JE TERUGVAL STAP 3 ZO BLIJF JE SUIKERVRIJ

Lees verder

Lezing ‘Vasten, ademen & afvallen’ 23 april

Vasten, ademen & afvallen is een informatieve en interactieve lezing waarin je ontzettend veel leert over Intermittent Fasting; vasten met tussenpozen, is een wetenschappelijk methode dat van ieder lichaam een super vetverbrander maakt. Deze manier van eten en leven zorgt tevens voor mega gezondheidseffecten. Boek nu al online je plekje want die zijn beperkt

Lees verder

Lezing van Mabel: Vasten, bidden & beminnen

Vasten, bidden & beminnen 26 maart VOL!   Nieuwe lezing Vasten, bidden & genezen zondag 23 april     Ik zie mezelf als een IF evangelist en combineer de meer dan 2000 jaar oude techniek van vasten met tussenpozen nederig met mijn persoonlijke kwaliteiten en coaching technieken. Intermittent Fasting is niet NIEUW! Er zijn zelfs…

Lees verder
waarom je niet in je eigen huiskamer moet poepen nieuwsbrief jan

Waarom je niet in je eigen huiskamer moet poepen

Waarom je niet in je eigen huiskamer moet poepen. Nieuwsbrief januari Hele maand gratis kettlebellen en mediteren als je het complete Intermittent Fasting afvaltraject bij mij gaat doen.   Wil je blijvend afvalresultaat en een complete nieuwe levenswijze, begin dan nog deze week met mij. Weet jij echt niet meer wat je nou wel en…

Lees verder

Nieuwsbrief oktober: Sterk, Sexy & Zegeningen

In de nieuwsbrief van oktober draait het allemaal om; Sterk, Sexy & Zegeningen. Om te beginnen is het leven is al duur genoeg, dus als ik met mijn oktober korting van 30% een beetje kan bijdragen aan jouw dromen door ze op deze manier dichter bij te brengen dan doe ik dat heel graag!

Lees verder
afvallen tijdens je zwangerschap

Afvallen tijdens je zwangerschap

Mag je afvallen of vasten als je zwanger bent? En Mabel mag ik ook aan jouw intermittent fasting; vasten met tussenpozen doen als je zwanger bent? Alsjeblieft doe geen domme dingen ook als je iets graag wilt. NEE. Maar je mag wel iets anders van mij. Lees maar!

Lees verder

Verander jezelf en alles verandert met je mee

Verander jezelf en alles zal mee veranderen. ‘Ja, maar jij!’ Hoor ik zo vaak. Maar wat ik kan, kun jij ook! Echt waar? Ja natuurlijk, het is alleen een kwestie van weten wat je moet doen. Ik wil iedereen die wil afvallen begeleiden. Dat deed ik de afgelopen 10 jaar al, maar nu met een totaal door mijzelf geteste wetenschappelijke strategie.

Lees verder

Een ode aan alle vrouwen om mij heen

Mijn laatste filmpje van dit jaar, is een ode aan de bijzondere vrouwen om mij heen, vriendinnen, collega’s, klanten en rolemodels. Stuk voor stuk spirituele en sensuele powerhousen, die niets schuwen en grote kloten in hun broek hebben. Ik buig voor ze in respect en met liefde!

Lees verder

Visolie van Mabel

Ik ben al meer dan vijf jaar aan het zoeken naar de juiste visolie. Maar eigenlijk vind ik al die supplementen boeren maar een beetje ‘la la la la’ figuren. Zelf bij het tv programma Keuringsdienst van waren kwam maar weer eens pijnlijk aan het licht dat 90% van de dure visolie eigenlijk goedkope rommel…

Lees verder

Over hormonen, powervrouwen en visolie

Nathalie ‘t Jong: Over hormonen, vis en powervrouwen. De afgelopen week werd ik veelvuldig omringd door Powervrouwen. Vrouwen als: Mabel van den Dungen, Masja Hazendonk en Kitty Scherff, om er maar een paar te noemen… (in volledig willekeurige volgorde en dan mis ik er echt nog een heeeleboel.. en ja: ook powermannen kwam ik tegen!…

Lees verder

Tina Turner, boeddha en doorrijden

Gisteren op meditatieles hebben we heerlijk meegechant met de boeddhistische Tina Turner die een half uur lang ‘Nam Myoho Renge Kyo’ zong. Nam Myoho Renge Kyo betekent zoiets als ‘Ik wijd mij aan de mystieke wet van oorzaak en gevolg’. Een aantal jaar geleden werd ik door de bokster Lucia Rijker geintroduceerd in het Nichren…

Lees verder
Vlinders in vrijheid

Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk!

Wat te doen als het donker om je heen is? Mijn antwoord is rotsvast: ‘Je bent 100% verantwoordelijk voor je eigen geluk!’. ‘Tuurlijk, fuck you bitch’. Niet dat ik dit antwoord rechtstreeks terugkrijg, maar ik kan het sommige van mijn uiterst beleefde klanten bijna hardop horen denken.

Lees verder

Mabels Masterclass voor coaches & therapeuten

Mabels Masterclass in Wonderen In mijn coachingspraktijk, krijg ik minimaal één keer per dag deze vraag. Na vier jaar studeren, piekeren en schrijven, besloot ik hem te beantwoorden met mijn nieuwe boek Mabels Masterclass in Wonderen; een liefdesreis terug naar jezelf.

Lees verder
Humus

Mir’s Foodblog: Humus

Vanaf donderdag beschouw ik het zomerseizoen als geopend! Stralend weer! De donkere kleding kan eindelijk verruild worden voor de lichte zomerse kleuren. Ook de schoenen kunnen nadat ze ingevet zijn keurig opgeborgen worden. Voor nu en met name dit weekend heb ik de slippers en shirts uit de kast getrokken.

Lees verder
Japanse Knipoog

Mir’s Foodblog: Een Japanse knipoog

Vis eten is gezond. Het advies is om 2 keer per week lekkere vette vis te eten. Maar wat is vette vis en waarom is het zo gezond voor je? Het vet in de vis is de gezonde variant van het vet genaamd onverzadigbare vetzuren. Onverzadigbare vetzuren hebben een positief effect op de cholesterol in ons lichaam.

Lees verder
Torentje van Groenten

Mir’s Foodblog: Torentje van groenten

Vorige week werd mij de vraag gesteld: maar wat nou mee te nemen als tussendoortje? Een vraag die bij meerdere leeft. In het begin ook bij mij. Regelmatig liep de planning van mijn dagmenu vast bij het tussendoortje. De geijkte rijstwafels, de lekkere stukken fruit, de “gezonde” …

Lees verder
Groene Dipsaus

Mir’s Foodblog – Groene dipsaus

Ken je dat gevoel van ……. “wat een lekkere dingen staan er op deze borreltafel, maar ohhh zo niet goed voor mij?” Nou dat gevoel had ik gisteren weer. Een dierbaar persoon in mijn leven heeft er voor gekozen om te emigreren naar een zonnig land. Voor alle familieleden en vrienden was gisteren het moment om…

Lees verder
Garnalen

Mir’s Foodblog – Garnalen op spitskool

Wat zullen wij eten? Waar heb jij trek in vandaag? Heb jij een idee wat te eten vandaag? Waar heb ik trek in? Wat eten wij vandaag? Dagelijks stelde ik deze vraag. Iedere dag weer de supermarkt in met als resultaat een te volle kar met boodschappen met naast de kip, ook koekjes en chips.

Lees verder
Dankbaarheid

Dankbaarheid als geheim geluksingredient

Er zijn van die dagen dat ik opsta en dankbaar ben voor alles wat er is. Dit is de ideale gemoedstoestand om te creëren, lief te hebben, gezond te zijn en te manifesteren wat je maar wilt. Als je je doelen duidelijk omschrijft voor jezelf, heb je 95% meer kans om ze ook daadwerkelijk te…

Lees verder
Buikspieren Trainen

Buikspieren aanmaken zonder te trainen?

‘Oh, ik lijk wel een crimineel’, zegt Laura. Ze zit een beetje te kokhalzen. Ze vindt de wattenstaaf aan de binnenkant van haar wang vies. Niet dat er echt iets aan de hand is hoor. Dat staafje gaat je mond in en hopla er weer uit. Maar goed, wie ben ik om te zeggen waar…

Lees verder

Ik heb zo’n stress!

Elke week schrijft Inner Health Expert Mabel van den Dungen een column over haar eigen leven. ‘Ik vind dit een moeilijke maand! De blaadjes vallen van de bomen, het wordt echt kouder en ik zie er uit als een bleekscheet’. Laura en ik hebben vandaag een wandelsessie. Als je wandelt komen je beiden hersenheften in…

Lees verder
Ideale vetpercentage

Wat is nou het ideale vetpercentage?

‘Ik ben vijf kilo aangekomen!’. Laura ziet er inderdaad iets pafferiger uit dan normaal maar volgens mij ligt het voornamelijk aan haar griepje. ‘Hatsjoe!!!’, ‘Gezondheid’, zeg ik glimlachend. ‘Ik word toch gewoon dunner als ik minder eet’, zegt ze overtuigd van haar eigen gelijk. Maar helaas werkt die logica niet.

Lees verder
Waarom wij ziek worden

Waarom wij ziek worden?

Kun je nu al met wiskunde uitrekenen waarom je ziek bent? Elke week schrijft Inner Health Expert Mabel van den Dungen een column over haar eigen leven. ‘Je kunt hiermee je ziekte uitrekenen, met wiskunde precisie’, zegt Laura terwijl ze eigenlijk stil zou moeten zijn. Ze krijgt nu namelijk privé meditatieles van mij. ‘Stel je…

Lees verder
Gluten

Ben ik gluten intolerant?

‘Jennifer Lawrence, noemt het gewoon de nieuwste eetstoornis’, zeg ik zachtjes achter mijn hand om de andere gasten bij de Vegetarische slagerij op de Rozengracht niet te verontrusten terwijl ze lekker aan hun broodje zitten te knagen. ‘Jennifer wie?’, vraagt Laura te hard en te verbaasd.

Lees verder
Vloeibare salades

Sexy door vloeibare salades

*Deze column stond afgelopen maand in het Magazine Wacht! (plus een intieme selfie om te laten zien dat ik Walk my own talk ben) “Waar ben jij nou mee bezig mam!!!” Mijn achttienjarige zoon Bruce trekt een gezicht vol afgrijzen alsof ik zojuist het eten van onze Franse Bulldog Pink met een zilveren lepel naar…

Lees verder
Ik wil helemaal niet trainen

Ik wil helemaal niet trainen

M’n vriendin Laura hangt sloom onderuit in haar comfortabele roze ribfluwelenbank. Sophia Loren’s ‘Ieri, Oggi, Domani’ ligt geduldig wachtend op haar borsten. Ze heeft het te druk met haar Caramac, die ze fanatiek naar binnen aan het proppen is. “Ik heb helemaal geen zin om te trainen”, zegt ze alsof ze vier is.

Lees verder

Dit is het geheim van je eigen geluk en je eigen liefde

Lieve allemaal, Dit is de laatste les voordat de 1e Heksen College groep zijn allerleerste heksen college diploma ontvangt. Ik vind deze les echter zo belangrijk dat ik wil dat jullie hem ‘allemaal’ zien, dus ook mijn andere dierbare heksjes en andere dierbare…….en dierbare die de site bezoeken en nou eens van dichtbij willen gluren…

Lees verder
Interview Metro

Metro – 4 vragen aan Mabel van den Dungen

Gezondheidsgoeroe en boeken- schrijfster Mabel van den Dungen vertelt hoe we gezond kunnen blijven. METRO: Door LIZA DIKKERBOOM. Vijftig jaar en nog steeds super fit, hoe doe je dit? Ik doe drie keer per week krachtraining, kettlebell en eet volgens mijn methode van de vetfluisteraar.

Lees verder
Interview Fonq

Fonk.nl – Mabel zegt Amen

De redactie van Fonk werpt regelmatig een blik op de barometer van het vak. Schijnt de zon, gaat het regenen of wakkert de wind aan? We kregen een paar minuten van Mabel van den Dungen, die sinds twee maanden vanuit haar eigen Inner Health Centre veel vakgenoten mentaal en fysiek helpt.

Lees verder
Gezond vetpercentage

Wat is een gezond vetpercentage volgens Mabel

Dunner worden door minder te eten klinkt logisch, maar helaas werkt die logica niet altijd voor jouw lichaam. De meeste diëten zorgen voor een tragere stofwisseling. Je stofwisseling gaat volledig plat als je drie dagen helemaal niets eet, maar door structureel minder calorieën…

Lees verder
Interview Volkskrant

Hele pagina in de Volkskrant, Joeppie!!!

Het klinkt misschien kinderachtig, maar het is toch wel een cadeautje als je na een jaar hard werken, bevestiging krijgt van de Volkskrant over mijn ebook De vetfluisteraar. Een hele pagina positiviteit. Joeppie!!! MENTAAL STERK Mabel van den Dungen uit Badhoevedorp.

Lees verder
Kat leren blaffen

De kat leren blaffen; het ego versus liefde

Alles wat je probeert te bestrijden of onderdrukken, zal in kracht toenemen. Als jij in je zoektocht naar liefde en verdieping de overtuiging met je meezeult dat jij jouw ego en al haar volgens jou slechte eigenschappen dient uit te roeien om liefdevol, verlicht of lichtgevend te worden…

Lees verder
Medicijnkast

Zin – Je eigen lichaam is je medicijnkast

Mabel van den Dungen (1964) is Inner Health Expert, ex-tv-presentator, auteur, spreker en meditatiecoach. Zodra ik mijn ogen dichtdoe, krijg ik een natural high en wordt ik gelukkig. Te klef ook, want de wereld is mooi en ik hou van iedereen. In mijn coachingpraktijk komen mensen…

Lees verder
6 Tips

6 tips om je hormonen positief te beïnvloeden!

Soms moet je het KISS houden! Pardon? Ja, soms moet je het Keep It Stupid & Simple houden. Daarom in deze blog 6 korte tips om je hormonen positief te beïnvloeden. Je hoeft er niet eerst een ingewikkelde dure hormooncursus voor te doen en het werkt als een dolle. Veel plezier!

Lees verder
Dieten

Waarom diëten niet werken!

Dunner worden door minder eten klinkt logisch, maar helaas werkt die logica niet voor jouw lichaam. De meeste diëten zorgen voor een tragere stofwisseling. Je stofwisseling gaat volledig plat als je drie dagen helemaal niets eet, maar door structureel minder calorieën tot je te nemen, verbrand je minder calorieën.

Lees verder

Workshop 28 april afslankgeheimen en detox je leven

Je bent welkom op onze workshop van as zondag 28 april. Je krijgt een volledig strijdplan hoe je binnen een week je lichaam op kunt strakken en je leven kunt detoxen. We beginnen om 12 uur tot 18 uur. Gratis parkeren voor de deur. Kom ik sportkleding. Entree 50 euro contant aan de deur. Graag…

Lees verder
Blue Zones

Mabel’s Blue Zones

We willen allemaal gelukkig, fit, sexy en energiek oud worden. Maar hoe doe je dat? Daarom schrijft Inner Health Expert Mabel van den Dungen elke week een ‘Zo word je lekker oud’-aanbeveling gebaseerd op 1 van de 9 Blue Zones principes. Deze week schrijft ze over voeding. En wel het Paleo Principe. Achtergrond Blue Zones…

Lees verder
Show me the money

Workshop “Show me the money met EFT”

Word jij ook zo moe van het knokken voor je geld? Zou je willen dat het moeiteloos en soepel naar je toe komt? Maar wil je ook dat dat snel en makkelijk gaat, zonder daar eerst weer bakken met geld aan uit te geven? Kom dan zondag 17 februari naar mijn workshop Show me the…

Lees verder
IJskast

Wil je binnen 2,5 minuut meer weten over je voeding?

Ben jij ongelukkig met je lichaam en je leven en wil je het nu echt voorgoed veranderen? Misschien heb je zelf al een dapper beginnetje gemaakt, maar word je helemaal gek van alle tegenstrijdige berichten over voeding. Van de een mag je geen brood, van de ander moet je groene smoothies en ondertussen vraag je…

Lees verder
Wasstraat

Cosmopolitan: Door de mentale wasstraat

Ook zo’n overvol leven? En betrap je jezelf erop dat je soms op halve kracht presteert en een tikkie uil balans bent? Journalist Fleur Baxmeier heeft er genoeg van en gaat met zichzelf aan de slag. Doel: inner health en meer energie, door de mentale wasstraat. Wat belooft het?

Lees verder
Interview Viva

Viva – Wax in wax out

Geen zweverige zaken bij mental coach Mabel van den Dungen, maar een ‘menselijke wasstraat’ om je persoonlijke uitdagingen in drie stappen te behalen. Stap 1: Inzepen Houdt in dat je hormoonhuishouding onder de loep genomen en aangepakt wordt. Stap 2: Wassen Je hele dieet wordt aangepast.

Lees verder
Interview Ronnie Vergoor

Interview met Ronnie Overgoor

Mabel heeft jarenlange ervaring opgedaan binnen marketing en communicatie, ze schreef vele boeken, deed presentatie en tv werk en al haar ervaringen, inclusief haar persoonlijke, heeft ze samengevoegd in haar Inner Healt Method. Als Inner Health Expert neemt ze haar klanten mee in haar wasstraat.

Lees verder
Media - Primero

Primero: mediteren geeft rust

Na de vakantie alweer in de stress? Mediteren geeft je rust Amper een week na de vakantie zijn veel mensen de opgebouwde rust alweer kwijt en vallen ze terug in het oude patroon van hard werken, probleempjes oplossen, drukte en stress. Maar je hoeft niet te wachten tot je volgende vakantie om weer tot rust…

Lees verder
Gebroken hart

Wallen en het libido van een pasgeboren kuiken

‘Pechhulp bij een gebroken hart. Geen zin in seks, dus Tantraseks. De kunst van het slapen. Relatie-healing. Depressief, down of bijna dood. Hoe rouw je om het verlies van een naaste? Verjong in plaats van verouder. Drie minuten meditatie’. Als ik al niet gek ben, dan word ik het…

Lees verder