Weegschaal

Vermoeid, hoofdpijn te dik of ongelukkig? Het zijn je hormonen!

Soms denk je ‘laat de wereld maar zitten’ en trek je weer de dekens over je hoofd. Maar dat is niet de oplossing naar een vloeiend, sprankelend leven. Dat is overleven. Je ziel en je hart geven je altijd aan hoe je er voor staat. Maar soms is er een spelbreker, een sluipmoordenaar in je eigen lichaam die zorgt dat je je ongelukkig, dik en mislukt voelt. En in heel veel gevallen is er niet zoveel met je hart en je ziel aan de hand, maar betekent het alleen maar dat je hormonen uit balans zijn.

Dus ben je: vermoeid, depressief, te dik, overgangsklachten, slaapproblemen? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat heel veel fysieke en mentale klachten verweven zijn met je hormonale balans. Hormonal Profiling is een revolutionaire methode waardoor je je direct jonger voelt en tegelijkertijd vet verliest op jouw specifieke probleemgebieden! De hoeveelheid vet die op een bepaalde plaats in het lichaam wordt opgeslagen, is afhankelijk van iemands hormonale profiel. Met andere woorden: een hormonale disbalans zorgt o.a. ook voor een disbalans in iemands vetopslag. Personal Hormonal Profile™ maakt het mogelijk om plaatselijke vetophopingen te beïnvloeden, door op natuurlijke wijze de hormonen te manipuleren (lees: weer in balans brengen), waardoor alle andere fysieke en mentale klachten automatisch verdwijnen.

Op basis van jouw hormonale profile, krijg je van ons voedings-, trainings- en supplementen advies en kun je in een mum van tijd spectaculaire resultaten bereiken.

De hormonal profiling afspraak bestaat uit 2 afspraken. Met Patrick Hoetmer en mijzelf. Eerst kom je bij ons langs in de Inner Health studio en dan gaan we de hoeveelheid vet meten op 12 verschillende plekken op je lichaam. Daarna krijg je van ons een online questionaire met behoorlijk intieme vragen. De enige die jouw antwoorden ziet, ben jij. Wij hebben alleen toegang tot je uitslag, dus je privacy is totaal gegarandeerd. Aan de hand van die questionaire en je huidmeting, kunnen we zien of je hormonal uit balans bent. Waar dat door komt en hoe we dat samen met jou kunnen oplossen. We maken een aan de hand van de gemeten resultaten een voeding- en trainingschema, dat jou het optimale resultaat zal geven. En je zult eventueel hormonale supplementen moeten slikken. Die vanuit onze policy allemaal op natuurbasis zijn, maar wel retegoed werken.

Daarna begeleiden we je stap voor stap, als je dat wilt dan. Want je leven helemaal omgooien, qua voeding en trainen, vergt nogal wat doorzettingsvermogen. Gelukkig hoef je het dit keer niet alleen te doen. Wij zorgen dat het leuk en gezellig blijft.

Waarom is mijn vriendin, die veel meer eet dan ik, niet dik?

Hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulatie van ons metabolisme en het metabolisme (de stofwisseling) is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat de calorieën worden verbrand terwijl een trage stofwisseling de calorieën opslaat als vet. Daarom kunnen twee personen exact hetzelfde eten terwijl de één op hetzelfde gewicht blijft en de ander zwaarder wordt.

Ik ben gek op trainen. Daarom zijn er bijvoorbeeld naast onze personal training sessie, 2kettlebell groepslessen, maar met training alléén red je het nooit! Zo moet je ongeveer 125 kilometer hardlopen om 1 kilo vet te verliezen! Nou dat gaan we natuurlijk nooit doen… althans ik niet.

Het is dus niet afdoende om af en toe, bijvoorbeeld tijdens een training, het metabolisme even te verhogen. De kunst is om gedurende de gehele dag je metabolisme hoog te houden. Daarom speelt voeding in relatie tot de hormonale balans en het verhogen van het metabolisme een zeer grote rol. De strijd tegen overgewicht wordt pas gewonnen wanneer het metabolisme 24 uur per dag op een hoger niveau functioneert.

Enfin, heel veel informatie. Maar durf jij de stap te zetten en je leven naar een hoger plan te brengen? Begin dan in ieder geval met de basis op orde te brengen en mail mij voor een consult.